Fritidsklubb

Gubbängsskolans fritidsklubb är inrymd i lokalen Hörnet.
”Hörnet” är en lokal i skolan där två olika verksamheter samsas. Det är rastverksamhet för åk 7-9, kl 11.00-13.00, fritidsklubb för åk 4-6, kl 13.30-17.00 .

Fritidsklubben ”Hörnet” är en öppen avgiftsbelagd fritidsverksamhet för barn i klass 4-6.
Verksamheten håller öppet mellan 13.30 och 17 alla skoldagar. På loven är ”Hörnet” öppet mellan 09.00-17.00.

Sommarlov och jullov samt studiedagar är Hörnet och fritidsklubben stängd.
Ditt barn och du bestämmer själva tillsammans dag för dag om ditt barn ska vara på fritidsklubben.
De dagar barnet väljer att besöka oss vill vi att barnet själv tar ansvar för att markera in sig vid ankomst, markera ut sig vid hemgång samt alltid meddela personal om han/hon vill göra något på egen hand utanför Hörnets lokaler. Personalen förutsätter alltså att föräldrar och barn själva kommunicerar kring närvaron på Hörnet.

Vårt mål är att ditt barn skall trivas och känna sig trygg hos oss och att ditt barn även får träna sig på att bli mer självständig och kan ta mer ansvar för sig själv än på lågstadiet.
Hörnet erbjuder sina besökare följande:

• Omtanke och sällskap
• Vuxna som lyssnar
• Hjälp med konflikthantering
• Planerade aktiviteter i Hörnets och skolans övriga lokaler
• Mellanmål
• Både organiserad och spontan utomhusvistelse
• Möjlighet till fri lek
• Möjlighet att slappna av i gott sällskap
• En trivsam lokal med pedagogiskt material anpassat för åldern 10-12 år.

Avgifter
Då er ansökan kommit till skolan skickar vi denna vidare som ett räkningsunderlag till staden centralt. Staden skickar sedan ut räkningarna till er. Blir något fel kontaktar ni Magnus Sandbacka som försöker rätta till.

Uppsägning av plats

Endast föräldrar får ansöka eller säga upp plats hos oss. I de fall där barnet utnyttjat sin plats på Hörnet sparsamt har förälder trots låg vis-telsetid ändå ansvaret för att själv säga upp platsen. Uppsägningstiden är en månad.  Blanketter för ansökan eller uppsägning finns att hämta på skolans expedition.

Telefon och epost
Fritidsklubben direkt:

Vi som arbetar med fritidsklubben på ”Hörnet” dagtid
Magnus Sandbacka, samordnare på dagtid och administrativa frågor
tel: 08-508 47 361
Epost: magnus.sandbacka@stockholm.se