Tillsammansdagarna för åk 7

Förra veckan var det dags igen för Tillsammansdagarna där varje sjua fick en dag var på parkleken Nybygget.

Syftet med dagen är att 7:orna, under en skoldag, ska få träffa och lära känna viktiga vuxna i deras närhet samt att få ökad kännedom om professioner och verksamheter som finns i deras närmiljö. Vidare är syftet att klassen, genom värderings- och samarbetsövningar, ska bli mer sammansvetsade som grupp för att känna trygghet i klassen, på Gubbängsskolan och i deras närmiljö. Att de ska ha roligt tillsammans med andra elever och vuxna. Hela dagen arrangeras av skolan, fritiden, fältassistenterna och svenska kyrkan.

De vuxna som presenterade sig på förmiddagen var skolledning, elevhälsa, polisen och ungdomsmottagningen.

Under dagen bjöds det på frukt, lunch och eftermiddagsfika. Dagen var uppskattad av både elever, mentorer och de vuxna som arrangerade dagen.