Gubbängsskolan satsar på daglig rörelse

Gubbängsskolan har sedan ett par år tillbaka en idrottsförening, Gubbängsskolans IF, där flera av våra elever är medlemmar. Föreningen har i nuläget 13 engagerade elever från åk 4-7 som är ledare och  4 maj genomgick de utbildningen ”Unga ledare” i regi av Stockholms idrottsförbund. Flera gånger i veckan leder våra unga ledare rörelseaktiviteter där elever får prova på allt från drama, lekar, amerikansk fotboll, basket, innebandy med mera.

Gubbängsskolan satsar även på Röris i verksamheten samt under raster. Elever rör då på sig till musik under glada former.

Flertalet dagar i veckan erbjuds likaså styrda lekar under rasterna som både pedagoger samt elever leder.

Gubbängsskolan satsar alltmer på att hitta former för rörelseinslag under lektioner. Kortare avbrott under lektionspass där hjärngymnastik, rörelse eller kortare lek är fokus.

Vi satsar på daglig rörelse  då forskning så tydligt kan påvisa relation mellan fysisk aktivitet och goda skolresultat. Likaså mår vi ju alla bättre fysiskt av att röra på sig!