Studievägledare

Gymnasieinformation

Tidsschema inför gymnasievalet 2018

Höstterminen 2017

Eleverna i år 9 får klassvis information under augusti.

Alla elever i år 9 har enskilda vägledningssamtal med SYV. Föräldrar är välkomna att ta kontakt med SYV för enskilda samtal.

8 november -      Gymnasieinformation till föräldrar på kvällstid.

23-25 november - Gymnasiemässa, Stockholmsmässan i Älvsjö.

Elever som söker NIU-sporter (t ex fotboll) skickar in ansökan till idrottsdelen senast slutet av november.

Vårterminen 2018

Januari – juni – SYV erbjuder ytterligare vägledningssamtal.

I mitten av januari - Lösenord för gymnasieval online skickas per post från Gymnasieantagningen till alla elever i år 9.

Runt 18 januari – Gymnasieantagningens hemsida (www.gyantagningen.se) öppnas för ansökan (exakt datum meddelas senare).

15 februari - Sista ansökningsdagen till gymnasieskolan.

Februari/mars – Elever som har sökt till estetiska program inbjuds till antagningsprov.

Runt 18 april - Gymnasieantagningens hemsida öppnas för visning av preliminär antagningsstatistik.

Runt 20 april - 15 maj – Gymnasieantagningens hemsida öppnas för omval (exakt datum meddelas senare)

30 juni - Den slutgiltiga intagningen är klar. Intagningsbesked på visas på www.gyantagningen.se. Eleven loggar in på hemsidan med sitt lösenord.

Länkar med information inför gymnasievalet
Gymnasieantagningen –               www.gyantagningen.se
Hitta ditt gymnasium -                  www.gymnasium.se
Gymnasieinfo -                             www.gymnasieinfo.se