Fritidsklubb

Gubbängsskolans fritidsklubb håller till i lokalen Hörnet. ”Hörnet” är en lokal i skolan där två olika verksamheter vistas. Det är rastverksamhet för åk 7-9, ca kl 11.15-13.30 och fritidsklubb för åk 4-6, kl 13.30-17.00.

Fritidsklubben ”Hörnet” är en öppen avgiftsbelagd fritidsverksamhet för barn i åk 4-6.
Verksamheten håller öppet mellan 13.30 och 17:00 alla skoldagar.

Vi har även öppet på höstlov, sportlov och påsklov mellan 09.00-17.00. Separata anmälningsblanketter skickas ut via skolplattformen och i pappersform som går att hämta på Hörnet ca 5 veckor innan loven.

Sommarlov och jullov samt studiedagar är Hörnet stängt.

Ditt barn och du bestämmer själva tillsammans dag för dag om ditt barn ska vara på fritidsklubben. De dagar barnet väljer att besöka oss vill vi att barnet själv tar ansvar för att markera in sig vid ankomst, markera ut sig vid hemgång samt alltid meddela personal om han/hon vill göra något på egen hand utanför Hörnets lokaler. Personalen förutsätter alltså att föräldrar och barn själva kommunicerar kring närvaron på Hörnet.

Vårt mål är att ditt barn skall trivas och känna sig trygg hos oss och att ditt barn även får träna sig på att bli mer självständig och kan ta ett större ansvar för sig själv än på lågstadiet.

Hörnet erbjuder sina besökare följande:

-          Omtanke och sällskap.

-           Vuxna som lyssnar.

-           Hjälp med konflikthantering.

-           Planerade aktiviteter i Hörnets och skolans övriga lokaler.

-           Mellanmål mellan 14:30 – 15:30 varje dag.

-           Både organiserad och spontan utomhusvistelse.

-           Möjlighet till fri lek.

-          Stort utbud av skapandematerial och sällskapsspel.

-           Möjlighet att slappna av i gott sällskap.

-          En trivsam lokal med pedagogiskt material anpassat för åldern 10-12 år.

-          Möjlighet till musikskapande i vår studio.

-          Fysisk aktivitet med vår skol idrottsförening i våra idrottshallar eller utomhus.

-          Möjlighet att vara delaktig i utvecklingen av vår verksamhet.

Mobiltelefoner

Fritidsklubben är mobilfri det betyder att eleverna lämnar in sina telefoner varje dag när de kommer och hämtar telefonen när de går hem.

Om du som förälder behöver få kontakt med ditt barn under verksamhetstid så kan du nå oss på telefonnummer:  08-508 47 359

Vi har sett att när eleverna inte har sina mobiltelefoner så aktiverar dem sig bättre tillsammans med kreativa gemensamma aktiviteter på ett helt annat sätt än när mobiltelefonerna är med i verksamheten.

Avgifter
Då er ansökan kommit till skolan skickar vi denna vidare som ett räkningsunderlag till staden centralt. Staden skickar sedan ut räkningarna till er. Avgiften faktureras med 200 kr i månaden februari, mars, april och maj för vårterminen och under hösten i september, oktober, november och december. Mellanmål ingår i avgiften.

Uppsägning av plats

Uppsägningstiden är en månad och endast föräldrar får ansöka eller säga upp plats hos oss.  Blanketter för både ansökan och uppsägning finns att hämta på skolans expedition, samt hos oss nere på hörnet.

Telefon till fritidsklubben:
Fritidsklubben direkt:

Vi som arbetar på fritidsklubben
Kid Persson, samordnare
tel: 076-124 73 61