Studievägledare

Gymnasieinformation
Tidsschema inför gymnasievalet 2021

Höstterminen 2020
Eleverna i åk 9 får klassvis information under augusti.
Alla elever i åk 9 har enskilda vägledningssamtal med SYV. Föräldrar är välkomna att ta kontakt med SYV för enskilda samtal.
Elever som söker NIU-sporter (t ex fotboll) skickar in ansökan till idrottsdelen senast slutet av november.

Vårterminen 2021
Januari – juni – SYV erbjuder ytterligare vägledningssamtal.
I mitten av januari - Lösenord för gymnasieval online skickas per post från Gymnasieantagningen till alla elever i åk 9.
14 januari – Gymnasieantagningens hemsida (www.gyantagningen.se) öppnas för ansökan.
15 februari - Sista ansökningsdagen till gymnasieskolan.
Februari/mars – Elever som har sökt till estetiska program inbjuds till antagningsprov.
15 april - Gymnasieantagningens hemsida öppnas för visning av preliminär antagningsstatistik.
15 april - 17 maj – Gymnasieantagningens hemsida öppnas för omval
1 juli - Den slutgiltiga antagningen är klar. Antagningsbesked på visas på www.gyantagningen.se. Eleven loggar in på hemsidan med sitt lösenord.

Länkar med information inför gymnasievalet
Gymnasieantagningen –               www.gyantagningen.se
Hitta ditt gymnasium -                  www.gymnasium.se
Gymnasieinfo -                               www.gymnasieinfo.se