Skolfakta

Antal: 17

• Nobelpriset

Nobelpristagarbesök

Idag har eleverna från åk 9 och några elever från åk 7 och åk 8 besökt Hökarängens skola där vi var med och tog emot nobelpristagaren i kemi Akiro Yoshino.

Peter Järver från Nobel Prize Museum gav en introduktion till årets kemipris.

Nobel pristagen Akiro Yoshino höll en föreläsning om varför han vann nobel priset, hur han tror att detta kommer att bidra till mänskligheten. Han betonade vikten av att ha mål och att kämpa.

Klasserna hade skrivit frågor som Akiro avslutningsvis svarade på.

• Kvalitetsutmärkelse

Grattis Gubbängsskolan - vinnare av kvalitetsutmärkelsen 2019

Gubbängsskolan har vunnit Stockholms stads kvalitetsutmärkelse 2019 i kategorin "skola". Kvalitetsutmärkelsens prisutdelning ägde rum under högtidliga former i Blå hallen i Stadshuset.

Vinnare i Kvalitetsutmärkelsen 2019

Skola: Gubbängsskolan

Motivering: Verksamhetens tydliga organisation är av stor betydelse för systematik och kvalitet. Det finns en röd tråd från mål till arbetssätt, resultat och analys. Ledningen ser medarbetarna som skolans viktigaste och mest effektiva resurs. Engagemanget och stoltheten hos såväl ledning som medarbetare är hög.

Det finns ett tydligt elevfokus, vilket också eleverna ger uttryck för - att skolans personal gör det bästa för varje elev, utifrån behov.

Vision och ledord finns genomgående närvarande och upplevs som självklara av elever, medarbetare och ledning. Ledorden som processats fram är ”Vi gör vårt bästa”, Vi hälsar på varandra” och ”Vi visar respekt och hänsyn”.

• Skolrestaurangen

Idag fredag 22/11 har vi under pompa och ståt invigt vår skolrestaurang som fått nytt utseende.

Nya bord och stolar är äntligen på plats. Skolans matråd åk 1-9 har varit med i planering av invigningen och likaså valet av meny - tacos med skogsbärspaj med vaniljgrädde till efterrätt! Invigningen blev mycket lyckad, samtliga elever uttrycker sitt gillande.

• Hej alla blivande sjuor på Gubbängsskolan!

Vad roligt att ni kommer till oss i augusti!

Vi ser alla fram emot att lära känna er och är så få nyfikna på att få träffa er.

Tyvärr kommer den sedvanliga träffen i maj att utgå på grund av rådande Corona-tider.

I början av juni kommer ni att få ett brev hemskickat med information angående terminsstarten i aug. I brevet kommer det även finnas en länk till en film där ni får träffa mentorerna samt få en kort presentation av skolan.

Skolan börjar den 19 augusti.

• Skolplattformen - vårt verktyg för kommunikation

Som vårdnadshavare får du riktad intern information av skolan via vårt informationsverktyg Skolplattformen. Du loggar som vårdnadshavare in genom att skriva i webbläsaren skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare och loggar sedan in vidare genom bank-ID. Du är kopplad via ditt/dina barn som finns inskrivna i skolan när du tar dig vidare i systemet. Gå gärna in på video.stockholm.se och sök på "Skolplattformen" för att se filmklipp om hur du kommer igång.

Uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor så blir dina uppgifter rätt i skolplattformen.​ Adressen dit är ​https://etjanster.stockholm.se/MinaSidor/

Du kan läsa mer om Skolplattformen på stockholm.se/skolplattformen. Behöver du support så finns supportlinje för vårdnadshavare per telefon 08-50811552. Du kan också sända dina frågor via e-post till e-support@stockholm.se

Hitta mina sidor

Skolplattformen

Lycka till!

• SKOLWEBBEN UPPHÖR!

Den 7:e december kl.17.00 övergår vi helt och fullt till Skolplattformen.

Viktigt att du redan nu, om du inte redan gjort det, säkerställer att du och ditt barn har åt åtkomst till plattformen.

Se bifogade dokument hur du som vårdnadshavare och elev hittar till Skolplattformen, Mina sidor, hur ni loggar in samt var ni vänder er vid frågor och tekniskt strul.

När ni har loggat är det viktigt att ni går till Mina sidor och kontrollerar att kontaktuppgifterna stämmer (se bifogad fil).

I filen ”Skolplattformen” finns även information om hur du gör om du måst uppdatera kontaktuppgifterna”.

Lycka till!

• Ändrade rutiner kring specialkost och individanpassad kost

Utbildningsförvaltningen har beslutat om anvisningar för skolors hantering av specialkost. Anvisningarna gäller från och med höstterminen 2018. För att en elev ska serveras specialkost måste vårdnadshavaren ha fyllt i och lämnat in en blankett (finns här) tillsammans med läkarintyg (eller utdrag ur läkarjournal) till skolan.

Bakgrunden till utbildningsförvaltningens beslut om de nya anvisningarna för hur skolor ska hantera specialkost är att allt fler elever och vårdnadshavare uttrycker önskemål om att det ska serveras individanpassade måltider i skolan.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

Exempelinnehåll från EV 4-6

• Elevens val

Du kan läsa mer om några av våra Elevens val i länklistan här till höger. Innehåll och upplägg av Elevens val baserar sig på elevernas önskemål och lärares ämnesbehörighet och varierar därmed från läsår till läsår.

• Terminer och lov

Höstterminen 2019